Mordförsök i Eksjö kommun

En 27-årig man misstänks för mordförsök i Eksjö kommun i helgen. Misstankarna gällde tidigare dråpförsök men åklagaren har skärpt brottsrubriceringen inför häktningsförhandlingarna idag.

[adrotate banner=”28″]
Mannen ska på en ort i Eksjö kommun ha försökt döda en kvinna natten till i lördags. Mannen är skriven på adressen där brotten ska ha skett men har varit tillfälligt bosatt på annan ort.
Mannen och kvinnan ska ha haft en nära relation och 27-åringen misstänks också för olaga hot och misshandel.
Inledningsvis rubricerades brottet som dråpförsök. Idag tisdag hålls häktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt och till dem har rubriceringen skärpts till mordförsök.
Den misstänkte kommer inte att vara med personligen i tingsrätten eftersom han idag tisdag morgon sattes i en bil på väg till psykvård på Säters sjukhus i Dalarna. Mannen har tidigare varit inskriven på vårdanstalt för psykiska besvär.
Enligt åklagaren finns det risk för att 27-åringen kommer att fortsätta begå brott om han får vara fri i väntan på åtal.
Häktningsförhandlingarna i Eksjö tingsrätt inleds idag tisdag vid kl 15. Varken misstänkt eller åklagare kommer dock att närvara i rättssalen utan finns med på videolänk.
Tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade mannen.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter: