MORD – Ihjälskjuten genom dörren av revolverman

Hovrätten har nu meddelat dom i mål som gäller bland annat mord i Limmared väster om Gnosjö i augusti 2017. Hovrätten skärper straffet för den morddömde.

Två män var åtalade för mordet. Tingsrätten dömde en av männen, men ogillade åtalet mot den andre. Hovrätten fastställer tingsrättens dom när det gäller mordet. Även hovrätten kommer fram till att en av de tilltalade ska dömas för att han sköt med en revolver genom en stängd dörr och dödade mannen som stod på andra sidan dörren.

Hovrätten ogillar åtalet för mord när det gäller den andre tilltalade. Han fanns med på brottsplatsen men hovrätten anser, precis som tingsrätten, att utredningen inte visar att han var delaktig i mordet.

Den man som döms för mord döms, på samma sätt som i tingsrätten, också för bland annat grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Till skillnad från tingsrätten dömer hovrätten honom dessutom för försök till grov misshandel dagen efter mordet. Det är i den delen klarlagt att han med revolvern avlossade ett skott som gick igenom målsägandens sko, dock utan att träffa foten, anser hovrätten.

Hovrätten skärper straffet för den morddömde och bestämmer det till 17 års fängelse i stället för 16 år.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: