MASSIV ATTACK MOT MILJÖKÄMPAR – MINST 20 FÅNGADE

Kampen mot miljöförstöringen innebär tufft motstånd från makthavare och samhällets våldsmonopol.

Poliser larmades under förmiddagen på måndagen till Flymossen i Bredaryd där ett antal personer tältade på icke allmän plats för att protestera mot torvbrytning som tillsammans med bl a utdikning och sjösänkningar o dyl starkt bidragit till att förändra småländska och svenska landskapet, till att skapa klimatförändringar och till att försvåra naturens (och därmed även samhällets) motståndskraft mot klimatförändringarna.

Enligt uppgifter till polisen höll personerna också på gräva igen diken. Patrullen konstaterade att industriområdet, där tälten var uppställda, inte var att räkna som en allmän plats dit allmänheten har tillträde. Det innebär att sammankomsten inte kunde betraktas som en allmän sammankomst enligt gällande lag.

Polisen bedömde det hela som olaga intrång, skadegörelse samt nedskräpning. Miljökämparna blev informerades om att de var avvisade och att de skulle ta ner sina tält och lämna platsen.

Men de gick inte frivilligt. Polisen avlägsnade därför tio personer. På kvällen kom uppgiftet om att miljökämpar var tillbaka på torvbrytningen. Polisen grep 15 personer.

På tisdagsförmiddagen var kämparna åter tillbaka och polisen tog fast sju personer. På eftermiddagen kom nytt larm och polisen tog hand om tio personer som vägrat ge sig.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: