Man hittad död – misstänkt mord, stort polispådrag

En man hittades under natten till torsdagen död i en lägenhet i stadsdelen Råslätt i södra Jönköping. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord.

UPPDATERAD: 0812, 0820, 0832, 0835, 0905, 0914, 1010

Vid 22-tiden på onsdagen fick polisen samtal om att ett grovt våldsbrott kunde ha begåtts. Poliser hittade den misstänkta lägenheten och i lägenheten hittades mannen som nu misstänks ha blivit mördad. Polisen måste bryta sig in i lägenheten.

Ingen annan person befann sig i lägenheten. Polisen har under natten och morgonen genomfört en teknisk undersökning av lägenheten och hållit förhör med personer som har koppling till bostaden. Poliser har också sökt i närområdet med hundar.

Polisinsatsen i Råslätt var mycket stor under natten.
”Alla bilar stoppades som åkte ut”, berättar en granne för SR.
Enligt uppgifter till Jönköpingsposten har polisen satt två lägenheter under bevakning under morgonen.
Jmini rapporterar om att en Råslättsbo ska ha hört två skott avlossas under kvällen på onsdagen.

Vid 10-tiden gick polisen ut och bekräftade att en man gripits. Brottsrubriceringen är mord. Polisen vill inte gå ut med hur gammal mannen är och var han greps eller några övriga detaljer utan hänvisar till att utredningen är i ett känsligt skede.

Polisen vill inte gå ut med uppgifter om på vilket sätt mannen ska ha dödats.
”[Polis]patrullen mötte något som ganska uppenbart tydde på att det fanns misstanke om mord”, säger polisens vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd till SVT.

Utredningen fortsätter med förhör med vittnen och grannar under dagen. Den döde mannen är ännu inte helt identifierad.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: