Makalöst dåligt av Vetlanda BK

”Två omgångar är spelade i elitserien i bandy och Vetlanda BK har redan gjort sin sämsta halvlek för säsongen”, skriver Leif Hedberg i en analys av hemmapremiären på onsdagskvällen.

Västerås fullständigt körde över VBK i 45 minuter och vann till slut med 3-7 (0-5).

VBK hade avslag i hemmapremiären. Efter tio sekunder ledde Västerås med 0-1…
Pontus Blomberg drällde med bollen efter Joakim Anderssons avslag vilket Ted Bergström tog tillvara på.

Tio minuter senare stod det 0-3 vilket redan då fick VBK att ta timeout. Men inte blev det mycket bättre.

VBK fick visserligen en straff i sista minuten av första halvlek. Den sköt Joakim Andersson mitt på Andreas Bergwall i VSK-målet.
Då hade samme Andersson dessförinnan bränt ett friläge. Det stod klara 0-5 i halvlek efter en makalöst dålig insats av samtliga VBK:are.

I andra halvlek blev det något bättre och det är klart, det kunde ju inte bli sämre.
Matchens ljuspunkt för VBK:s del var när elitseriedebuterande 17-åringen, Jonathan Svensson, för övrigt förste A-lagsspelaren i VBK som är född i detta årtusendet, reducerade till 2-7 med tio minuter kvar att spela.

Joakim Andersson gjorde ytterligare ett VBK-mål och andra halvlek vann alltså VBK med 3-2. ”Alltid något, sa Fan när han fick se Åmål”.

1185 åskådare vände efter matchen besviket hemåt. Nästa match spelar VBK mot Vänersborg borta på lördag.