Lägger ner känt asylboende i Nässjö kommun

Migrationsverket behöver allt färre platser på tillfälliga asylboenden. Därför avvecklas runt 80 boenden fram till sista januari 2017. Det innebär att drygt 6000 personer ska byta boende de närmaste månaderna. Ett av boendena som läggs ner finns i Nässjö kommun.

Ett av de  s k tillfälliga boendena som ska läggas ner är det på Sandsjövägen 30 i Bodafors. Boendet har plats för 55 människor.

– Vi avvecklar boenden för att inte stå med tomma boendeplatser och samtidigt tvingas betala för dem. Det är ett ekonomiskt ansvar vi har. Efter förra hösten har antalet asylsökande sjunkit drastiskt och därmed även behovet av boenden, säger Kenneth Karlsson, expert på boendefrågor på Migrationsverket, i ett pressmeddelande.

Utflyttningen från Sandsjövägen 30 kommer ske under första halvan av december.

De personer som flyttar kommer i första hand, och i mån av plats, att få bo på Migrationsverkets egna boenden. Det är boenden utan tidsbegränsade avtal, som drivs av Migrationsverket, och som inte är upphandlade av privata leverantörer. I andra hand kommer personerna att bo på leverantörsboenden som inte ska avvecklas i detta skede.


Publicerat

i

av

Etiketter: