Kvinna fick skjuts av rattfyllo – bröt ryggen

En kvinna från Nässjö fick skjuts på en motorcykel körd av en man från Eksjö kring midsommar ifjol. Mannen var mycket full och körde av vägen med följd att kvinna fick frakturer i ryggen. Nu åtalas mannen.

Den 28-årige Eksjöbons alkoholhalt i blodet uppmättes till 1,61 promille. Långt över gränsen för grovt rattfylleri och över gränsen för vad en normal människa klarar av. Ändå satte sig mannen på en motorcykel och körde mellan Bruzaholm och Hjältevad på grusvägar söder om rv 40 den 24e juni ifjol.
Som passagerare hade 28-åringen en tonårig Nässjökvinna.
Mittemellan Bruzaholm och Hjältevad tappade 28-åringen kontrollen över motorcykeln och körde av vägen och in i sten och mark.
Den tonåriga Nässjökvinnan åkte av motorcykeln och landade så illa att hon fick frakturer i ryggen.
Därför åtalas nu 28-åringen vid Eksjö tingsrätt för grovt vållande till kroppsskada, olovlig körning samt grovt rattfylleri.
28-åringen har i polisförhör erkänt rattfylleriet och olovliga körningen men vill inte ta ställning till kroppsskade-misstankarna.
Enligt åklagaren finns vittnen till fyllekörningen.
Att döma av åtalet har 28-åringen tidigare straffats för brott.

En kamrat till 28-åringen åtalas också för medhjälp till grovt rattfylleri eftersom han ska ha lånat ut motorcykeln till 28-åringen. Kamraten förnekar detta men återigen tänker åklagaren kalla vittnen till rättegången som kan berätta att kamraten faktiskt lånade ut motorcykeln fast han visste att 28-åringen var full.

28-åringen riskerar fängelse i många år, upp emot 4 år, om han döms för brotten.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: