Känd Sävsjöföretagare döms för angrepp på kvinna – slipper fängelse

En känd företagare i Sävsjö kommuner undan med villkorlig dom för olaga förföljelse och överträdelse av kontaktförbud mot en kvinna.

Eksjö Tingsrätt
LÄS MER: Ny rättegång mot känd Sävsjöföretagare
Mannen åtalades redan i början av året för brotten som enligt Eksjö tingsrätts dom begicks under fjolåret. Rättegången försenades och hölls så sent som i slutet av augusti.
Mannen har enligt tingsrätten skickat sms och försökt nå kvinnan på andra sätt i fyra månaders tid. Enligt tingsrätten ligger straffvärdet för brotten på tre månaders fängelse men tingsrätten väljer att utnyttja möjligheten att döma Sävsjöföretagaren till villkorlig dom med föreskrift om samhällstjänst.
Företagaren ska också betala ca 30 000 kr plus ett års ränta i skadestånd till kvinnan. Han måste också betala 5000 kr för kostnaden för försvaret och målsägandebiträdet.
Sävsjöföretagaren har hävdat att kvinnan var skyldig honom pengar och att han därför hade rätt att kontakta henne.
”Den fordran som han påstår att han har saknar dock all relevans i målet, eftersom den inte ger honom rätt att bete sig så som han gjort”, skriver tingsrätten i sin dom.
Brottsoffret har vittnat om att hon inte haft ork för annat än sina barn, att hon varit otroligt stressad och haft stora sömnproblem samt att hon känt sig jagad.
LÄS MER: Lång väntan på ny rättegång för kände Sävsjöföretagaren


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: