”Jag är en kulturell onanist, jag gör bara det som tillfredsställer mig själv”

Idag lördag öppnar en kontroversiell utställning i Nässjö: Den kulturelle onanisten, av Lena Mattsson.

Utställningen belyser mannen och myten om Bo Cavefors.
Genom åren har Bo Cavefors skrivit för flera olika svenska tidningar och även artiklar om litteratur, konst, teater och politik. Han har även drivit förlaget Bo Cavefors Bokförlag i Lund mellan åren 1959–1982. En av hans kontroversiella utgivningar är Röda-Armé-fraktionens texter, som bland annat resulterade i rättstvister. Vilket resulterade i att förlaget försattes i konkurs året 1982.
”Jag har valt det här och det har inte gjort mig förmögen så att säga, tvärtom. De pengar jag hade en gång i tiden har jag ju lagt på sånt här. Just för att tillfredsställa mig själv. Jag är en onanist, en kulturell onanist, jag gör bara det som tillfredsställer mig själv”, säger Cavefors själv i Mattssons film om honom från ifjol.
Utställningen öppnas idag lördag i samband med Nässjös litteraturfestival.


Publicerat

i

av

Etiketter: