Inte bara kokain – de vill bo fint vid sjön också


”Bländade vitt”. Blivande storstaden Jönköping lockar inte bara till sig storstadstrender som kokain utan också välbeställt folk som vill bo fint vid vattnet i ett f d nerslitet bostadsområde.

LÄS MER: En ful ovana – ett tecken på att Jönköping håller på att bli en storstad
LÄS MER: Nässpray? – nej, det var kokain


Nu startar HSB Göta försäljningen av bostadsrätterna i den sista etappen innan Kålgårdsområdet vid Munksjön i centrala Jönköping står helt klart.
HSB brf Glasblåsaren kommer bestå av 39 lägenheter och när huset står färdigt färdigställs stadsbyggnadsvisionen för norra Munksjön. Det är ett riktigt drömboende med närhet till det mesta.

– Aldrig förr har vi sett ett liknande intresse för något av våra projekt. Det har varit ett väldigt stort intresse för de här lägenheterna, säger Emma Krantz, byggledare på HSB Göta, i ett pressmeddelande.

HSB har byggt fem bostadsrättsföreningar på det, förr så nerslitna, området med sammanlagt 265 lägenheter.
HSB brf Glasblåsaren beräknas stå färdig 2019.

”Kvarterets gestaltning har tagit avstamp i platsen där vattenytorna och den unika våtmarksnaturen får avspeglas i fasade i materialet glas. Den glasbeklädda triangelspetsen, trapphus och balkongglas kommunicerar de varierande kulörer som platsen skiftar i under ett år. Den gulbruna våtmarksvassen, höstens grådis, nysnöns bländade vitt och sommarvattnets skiftande blåtoner”, säger arkitekten Gunilla Gustafsson i ett pressmeddelande.


Publicerat

i

av

Etiketter: