Idioti mot idioti – samhällets värsta sätter nivån


2018 och gamla mordiska skräckideologier tillåts ta plats i landet.

Först ville en mumbojumboorganisation få tillstånd att skrika ut besvärjelser inför tillbedjan av påhittat väsen. När organisationen fått tillståndet dök högerextremt patrask upp ur sina 1930-talshål och protesterade och nu sänks nivån ytterligare.

Det handlar om fallet med tillståndet för en islamsk (en religion, liksom de flesta andra, ansvarig för miljontals människors plågsamma död och vars anhängare tror på ett påhittat väsen) organisation att sända s k böneutrop i Växjö.

Nu har en lång rad överklaganden av beslutet kommit in, än så länge drygt 60 st, varav tre redan avvisats av domstol, rapporterar SVT.

Nu visar det sig dock, rapporterar Smålandsposten, att de flesta av överklagandena är identiska med en text som nationalistiska (en ideologi ansvarig för tiotals miljoner människors plågsamma död) partiet Sverigedemokraterna (ett parti vars ursprung är den svenska nazistiska rörelsen och som förespråkar allvarlig förföljelse av stora grupper i samhället) publicerat med uppmaning till överklagande.

”Det framgick i partiets inlägg att texten inte var menad att kopieras”, säger Pernilla Wikelund, vice ordf för SD i Växjö, till Smp.
SD-anhängarna förstod uppenbarligen inte det.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: