Hotar flytta från Nässjö kommun – politikerna slösar med skattepengarna

Efter de senaste turerna kring Centralskolan i Nässjö går nu en kommuninvånare ut via Politikerdialogen och hotar flytta från kommunen.

”Ni har ingen respekt för våra skattepengar”, säger Nässjöbon i sin fråga till politikerna.
Det handlar om Centralskolan. Skolan lades ner för ett par år sedan och undervisningen flyttades under enorma protester, med bl a krav på folkomröstning, till Brinell. Sedan kom krigen i Mellanöstern och flyktingvågen och Centralskolan behövdes igen, den här gången till SFI-undervisning. Nu visar det sig att inte heller SFI-undervisningen får plats.

”Jag tycker mycket väl att SFI och den verksamhet som bedrivs på Centralskolan borde kunna vara kvar, men då hindras andra planer för området”, säger Uno Kenstam (safe).
”Det finns inga förslag framtagna eller beslut om hur kvarteret Ärlan (Centralskolan) ska användas i framtiden. Om SFI ska flytta från Ärlan kommer man naturligtvis att ta med sig sitt material och utrustning. Skattepengarna används effektivt när man satsar på fler lärare. Att som en del snöa in på att högstadiet måste tillbaka oavsett allting annat hjälper inte, vare sig eleverna eller ekonomin”, svarar kommunalråd Anders Karlgren (m).
”Om centralskolan åter kommer att bli 7-9 skola, vet inte jag något om i dagsläget, men vi måste ju tillskapa de bästa förutsättningarna för våra elever och då är ju Centralskolan en möjlighet som står och väntar”, svarar Laila Norss (kd).
”Att lärcenter ska hyra externa lokaler i Brinellområdet tycker vi är helt fel. Det blir en för stor koncentration av skolor i en enda stadsdel. Det finns också andra fördelar med att vuxenutbildningen är centralt beläget, t ex närheten till järnvägsstationen, det är liv och rörelse i centrum och det är mycket positivt”, menar Agneta Svensson (l).


Publicerat

i

av

Etiketter: