HÖGG SÖNDER HENNES HALS – Kvinna våldtagen, sedan mördad

Livstids fängelse för det s k viaduktmordet.

Västmanlands tingsrätt dömer en 28-årig man för grov våldtäkt och mord på en jämnårig kvinna i Fagersta den 27 juli 2018. Mannen, som erkänt brotten, döms till fängelse på livstid. Han ska också betala skadestånd till kvinnans närmaste anhöriga.

Det var den 27 juli 2018 som en 28-årig kvinna påträffades avliden vid en viadukt under riksväg 68 i Fagersta. Den 28-årige mannen anhölls och häktades kort därefter. Mannen har erkänt brotten och döms nu för grov våldtäkt och mord.

Den grova våldtäkten har begåtts tillsammans med en underårig ej straffmyndig person som våldtog kvinnan medan 28-åringen hotade henne med en s.k. soft airgun. Efter att kvinnan våldtagits mördade 28-åringen kvinnan genom att skära och hugga henne i halsen med kniv.

Som motiv till mordet har 28-åringen beskrivit att han hade sett på TV och läst om att mördare upplevde en euforisk känsla av att döda och att han själv ville veta hur det kändes. Han och den underårige var inte bekanta med kvinnan och hon valdes ut av en tillfällighet då hon passerade dem gående under natten.

Enligt en rättspsykiatrisk undersökning lider 28-åringen inte av någon allvarlig psykisk störning. Brotten har enligt tingsrätten präglats av hänsynslöshet och grymhet. Omständigheterna vid mordet är synnerligen försvårande och 28-åringen döms därför till fängelse på livstid. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnans närmast anhöriga.


Publicerat

i

av

Etiketter: