Hängdes upp i bälte – tortyr under dödshot

Tre män åtalas nu för att ha rånat och kidnappat en man i Jönköping och utsatt honom för brutal tortyr under dödshot. Rättegången mot männen har skjutits upp.

[adrotate banner=”28″]
De tre männen ska i stadsdelen Råslätt i Jönköping ha kidnappat mannen och fört bort honom till en stuga vid en sjö. Bakgrunden ska ha varit en pengaskuld.
I stugan tvingades, enligt gärningsbeskrivningen, mannen klä av sig naken. De tre männen slog sedan mannen med ett tillhygge i huvudet och på kroppen och satte sedan ett bälte runt hans hals, drog åt och lyfte upp honom i bältet. Detta ska ha orsakat skador och smärta.
Männen hotade också att döda brottsoffret och binda fast honom i skogen och i sjön. Männen ska också ha stulit saker från mannen.
En rättegång mot männen skulle ha hållits i Jönköpings tingsrätt i fredags men brottsoffret dök, enligt uppgifter till SR Jönköping, aldrig upp trots att polispatruller sökte efter mannen. Rättegången har därför skjutits upp till efter trettonhelgen.
Åklagaren yrkar på fängelsestraff för männen (som alla nekar till brott men erkänner vissa delar av händelseförloppet) och utvisning för en av dem eftersom han är medborgare i ett land i Mellanöstern.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter: