Häktningsförhandlingar mot misstänkta gruppvåldtäktspojkarna

Under måndagseftermiddagen pågick häktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt mot de båda 17-åriga pojkar som misstänks för att ha våldtagit en 18-årig kvinna natten till lördagen i Eksjö. Pojkarna häktades

Den ene pojken fyller 18 senare i år, den andre har fyllt 17 i år. Ingen av pojkarna har någon fast bostadsadress i Sverige. Häktningsförhandlingarna tolkas till ett utomeuropeiskt språk, dock indoeuropeiskt.

Pojkarna greps vid 0055-tiden natten till lördagen och anhölls strax efter kl 09 på lördagen. De har därefter suttit i var sin cell på polishuset i Eksjö.

Åklagaren vill ha pojkarna häktade på sannolika skäl (tidigare har de varit anhållna skäligen misstänkta) för grov våldtäkt i Storegårdsområdet.

”Det finns risk för att de misstänkta avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Det finns risk för att de misstänkta genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning”, anser kammaråklagare Anders Brokelind om båda pojkarna.

UPPDATERING
Tingsrätten beslutade att häkta pojkarna. Åklagaren har nu ett par veckor på sig att slutföra utredningen och väcka åtal. Pojkarna har i förhör nekat till brott.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: