Ropade på hjälp – flicka gruppvåldtagen mitt i Eksjö i natt

Höglandspolisen utreder ett fall av våldtäkt mot en flicka sedan natten till lördagen. Två tonårspojkar är gripna och anhållna misstänkta för brottet. Vittnen slog larm om våldtäkten som ska ha begåtts utanför en skola.
UPPDATERAD: 0859, 0914, 1145, 1550

Vid 00.25-tiden natten innan studentfirandet i Eksjö greps två tonårspojkar misstänkta för våldtäkt. Ett vittne ringde strax innan till polisen och berättade att hon hörde en kvinna ropa på hjälp. Männen greps på Storegårdsgatan intill simhallen och Prästängsskolan i Eksjö.

En polispatrull som var i närheten kunde då gripa två pojkar som nu är misstänkta för våldtäkt, misstankarna rör en fullbordad våldtäkt. Pojkarna greps vid brottsplatsen Det kan dock finnas fler personer som varit delaktiga i våldtäkten.
”Vi utesluter inte att de kan finnas fler gärningsmän”, säger polisens vakthavande befäl Tor Sevelius till Aftonbladet under tidiga morgonen.
”Allt tyder på att det är dessa två som varit delaktiga”, säger dock Jan Fryksén, polisens vakthavande befäl, till Höglandsnytt under förmiddagen.

Brottsoffret är en flicka i övre tonåren från Jönköpings län, hon blev förd till sjukhus för undersökning. Rubriceringen är våldtäkt alternativt grov våldtäkt.

Efter förhör anhölls de misstänkta under förmiddagen. De misstänkta är två pojkar i 17-årsåldern. De är skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden.
Teknisk undersökning på brottsplatsen genomfördes under dagen liksom förhör med brottsoffer och misstänkta.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: