GROVT VÅLDSBROTT I NÄSSJÖ – KNIVATTACK PÅ SKOLA

Grovt våldsbrott på Brinellgymnasiet i Nässjö.

Ett angrepp m h a kniv ska ha skett under fredagen på Brinellgymnasiet i Nässjö. Elever på skolan ska vara inblandade. Minst en person har blivit knivskuren.

Attacken ska ha skett vid skolans matsal. En person, ett barn, har körts med ambulans till sjukhus. Attacken skedde vid lunchtid. Polis och räddningstjänst har också larmats till skolan/brottsplatsen.

Flera andra barn blev vittne till attacken. Oklart om fler än en person blivit skadade. Oklart om gärningspersonens tillstånd.

Brinellgymnasiet är numer en vanligt förekommande arbetsplats för Höglandspoliserna. Bara de senaste dagarna ska poliser ha ryckt ut till skolan ett antal gånger.

Under lunchen på fredagen kom larm om en knivskärning. Minst ett barn på skolan ska ha knivskurits så pass allvarligt utanför matsalen att det måste föras till sjukhus med ambulans.

Flera andra barn blev vittnen till våldsdådet och flera av dem blev kvar inne i matsalen. Oklart om undervisningen kommer att fortsätta under dagen men enligt uppgifter till Höglandsnytt har flera elever åkt hem från skolan.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: