FLERA SKADADE – DRAMA I VETLANDA


Tappert Vetlanda BK föll mot Bollnäs. Nu väntar mycket viktig match.

Ett, kom det att visa sig, åderlåtet Vetlanda BK, var trots det mycket nära poäng i mötet mot Bollnäs. VBK tappade därmed viktig mark i jakten på de bästa slutspelsplatserna.

Kanske avgjordes matchen under halvtidsvilan? Det var nämligen då som nyckelspelarna i VBK, Niklas Gälman och Philip Lennartsson, kasatade in handduken. VBK fick då bara spela med två avbytare och dessutom göra om internt i laget.

Den första halvleken blev annars en målfattig historia. Det föll bara ett mål och det gjorde comebackande Anders Spinnars i Bollnäs på hörna. Hörnan tillkom efter ett bolltapp av en VBK-spelare i speluppbyggnaden.

Tyvärr hade VBK lite väl många sådana som med lite mer otur kunde renderat i fler Bollnäsmål. VBK i sin tur skapade några halvchanser.

Och redan i början av andra halvlek föll även 0-2. Även det målet på hörna. Kort därefter kom också 0-3 och på nytt efter ett slarvigt bolltapp av VBK i speluppbyggnaden.

Nu trodde nog de flesta av de dryga 1500 åskådarna att matchen var över. Det trodde inte VBK. Emil Federov reducerade till 1-3 och Axel Ekholm till 2-3, med flera minuter kvar att spela.

Men något kvitteringsmål kom aldrig. Bollnäs vann med 2-3. Liksom i mötet mot Vänersborg senast drog VBK på sig alltför många hörnor. 15 den här kvällen varav det blev baklängesmål på två.

VBK ska dock ha beröm för på vilket sätt man avslutade matchen. Det har ju annars varit lite sämre med det i de senaste matcherna.

VBK halkade därmed under topp-sex vilket ger en direktplats till kvartsfinalen. Nästa match för VBK:s del är i Västerås kommande onsdag. En mycket viktig match om VBK ska hamna topp-sex eftersom Västerås just nu innehar den platsen på samma poäng som VBK.

LEIF HEDBERG


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: