EXTRA: STOR POLSK TJUVLIGA HAR ÅKT FAST!


Elva personer inspärrade efter internationellt samarbete, meddelar polisen.

De frihetsberövade personerna ingår, enligt polisen, i en kriminell gruppering som misstänks ha stulit bilar i Sverige som sedan har transporterats vidare till Polen.

I en insats mot grov organiserad brottslighet avseende tillgrepp av bilar har sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet i polisregion Syd, tillsammans med andra polisiära enheter, och i samarbete med polska Östersjögränspolisen gripit sammanlagt elva personer.

De gripna ingår i en kriminell gruppering som sysslat med bilar av märkena Mazda och Toyota som först stulits i Sverige och sedan transporterats till Polen där de antingen omidentifierats eller demonterats för att säljas i delar.

För två av de gripna fanns europeiska arresteringsorder utfärdade och nu ska de föras över till Polen. Insatsen som ledde fram till gripandena ägde rum tidigare i veckan i såväl Sverige som Polen.

Förutom personal från polisen och polskt rättsväsende var en representant från Europol samt it-forensiker inblandade i insatsen. Sammanlagt fem bilar som misstänks vara stulna beslagtogs tillsammans med falska chassinummerdekaler, svenska registreringsskyltar, verktyg för märkesförfalskning, störningsutrustning för mobiltelefoni, diverse bilreservdelar samt elektronisk utrustning för biltillgrepp.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: