EXTRA: STOR POLISINSATS I FORSERUM – FARLIG LIGA GRIPEN

Jönköpingspolisen har gripit två män som i går häktades misstänkta för att ha stulit utrustning från BMW-bilar i Habo, Nässjö och Tranås. Männen tros ingå i ett internationellt brottsnätverk specialiserade på BMW-stölder.

I förra veckan fick polisen in stöldanmälningar från BMW-ägare i Habo, Nässjö och Tranås. Jönköpingspoliserna var beredda på att något sådant skulle ske efter en liknande stöldvåg i Linköping och Norrköping veckorna innan.

– Genom spaningsinsatser kunde vi lokalisera några misstänkta personer. De vägrade att stanna när vi försökte stoppa deras bil för kontroll men efter ett kort förföljande i Forserum kunde vi gripa två män i 25-åldern under torsdagskvällen, säger tillförordnad utredningschef Mikael Leidefors i ett pressmeddelande under tisdagen.

De misstänkta BMW-tjuvarna häktades under måndagen på sannolika skäl misstänkta för stöld. I männens bil fanns BMW-delar som misstänks vara stulna.

Polisen har även hittat mer stöldgods som kan kopplas till de häktade männen. Det handlar om airbagar, navigeringssystem, rattar, instrumentpaneler och övrig utrustning till BMW-bilar.


av

Etiketter: