EXTRA: NYTT CORONADÖDSFALL PÅ ÄLDREBOENDE


Åldring bosatt äldreboende i Alvesta kommun har avlidit till följd av coronasmitta.

Detta är det första dödsfallet i Alvesta kommuns verksamhet som kan kopplas till coronasmittan men enligt kommunledningen handlade det bara om en tidsfråga innan den första åldringen skulle avlida eftersom smittan redan spridits inom äldreomsorgen.

– Den avlidne bodde på den avdelning, där vi sedan tidigare har bekräftade fall av Covid-19 [skönskrivning för den sjukdom som drabbar den som smittas av det av kommunistregimen i Peking spridda lungviruset]. Alla insjuknade isolerades omgående i sina egna lägenheter så snart de uppvisat symtom på luftvägssymtom. Aktuell enhet är också tillsluten och personalen vistas eller arbetar inte någon annanstans under sitt arbetspass. På grund av den medicinska sekretessen får vi inte peka ut den drabbade verksamheten och därför kan vi inte heller informera övriga boendes anhöriga, säger Anneli Loberg, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Tidigare har åldringar dött på äldreboenden i bl a Gnosjö och Torsås kommuner. Smittan ska också ha letat sig in i äldreomsorgen på Höglandet i åtminstone Nässjö kommun.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: