EXTRA: Man nära att drunkna i Nässjö kommun

Långläsning om rån i Nässjö kommun. Man gripen i närheten av Malmbäck efter spektakulär flykt från polisen där han var nära att drunkna.

Polisen fick kl 07.15 under onsdagen in samtal om en man som körde bil strax söder om Malmbäck. Föraren verkade enligt vittnen påverkad

Föraren ska ha varit nere i diket och vänt med bilen. Poliserna lyckades dock inte hitta honom men en timme senare kom nytt samtal om samma bil.

Mannen som körde ska ha lämnat bilen och sprungit norrut mot Klappasjön. När poliserna kom fram började bilen brinna och räddningstjänsten larmades ut.

Ingen gripen man ännu men ytterligare en timme senare fick polisen larm om att en man skulle ha försökt stjäla en bil norr om Klappabadet.

Han hade misslyckats och sprungit vidare norrut och strax därpå fick polisen uppgifter om att mannen befann sig i vattnet i en liten båt.

Vid 0930-tiden kom besked om att båten hade vält och att mannen låg i vattnet. En stund senare hade han tagit sig till strandkanten och polisen fick kontroll på honom och satte handklovar på’n.

Mannen var nedkyld men behövde ingen vård. Han fördes till polisstationen för förhör. Manneen är misstänkt för försök till rån, drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse.


Publicerat

i

av

Etiketter: