Extra krismöte efter att SD-politiker skrutit om att bränna folk

Sverigedemokraternas partidistrikt håller ikväll onsdag ett extrainsatt styrelsemöte. Anledningen är Habopolitikern Lennart Karlssons (sd) uttalanden på nätet och i intervjuer.

Karlsson har enligt bl a JP i nätkommentarer berättat om hur han bränt folk inne i kyrkor under sin tid som FN-soldat och hur han väntar på journalister med hagelbössa.
I intervju med Jönköpingsposten talar han om hur det finns olika raser bland människorna och hur en del s k raser är snällare, intelligentare eller givmildare än andra.
”Men vi är ju alla homo sapiens”, förklarar Karlsson för JP medan han berättar om påstådda skillnader i givmildhet mellan inuiter och araber, skillnader som han menar är genetiskt betingade.
I samma intervju påstår SDs gruppledare i Habo, Morgan Malmborg, att intelligens varierar efter ras och tar Somalia som ett exempel på inavel och låg IQ.
”Vi har ingen möjlighet att utreda detta lokalt, jag hoppas att riks ska gå till botten med detta så att det blir rättvist. Är det han som har gjort det så ska han ju inte vara med”, säger länsordförande och Tranåspolitikern Björn Forsell till SVT om Karlsson och hans framtid i partiet.

Både inom biologin och inom antropologin har rasbegreppet sedan länge avskaffats eftersom det inte finns några vetenskapliga belägg för att det finns människoraser.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: