EXTRA: HJÄLTEN, HÖGLÄNDAREN FRISLÄPPT

Dacke 2019. Han ville ju bara sjunga och han fick så oerhört mycket mer. Smålänning satte skräck i Sverige.

Under söndagen beslutade åklagare att häva anhållandet av den Tranåsman som misstänks för hot mot universitetet i Linköping i fredags.

Högländaren är dock alltjämt misstänkt för grovt olaga hot och otillåten affischering. Förundersökningen mot honom fortsätter, bekräftare åklagaren.

Förhör har hållits med den misstänkte personen, husrannsakan har genomförts i hans bostad och på andra platser där han ska ha befunnit sig.

Ett vapenliknande föremål togs i beslag. Efter polisens undersökning upptäcktes att det inte var ett riktigt vapen.
”Det påträffades heller inget som tyder på att den misstänkte har tillgång till, eller har försökt att anskaffa vapen eller annat material för att utföra ett attentat”, säger chefsåklagare Eva Nemec Nordh vid Åklagarkammaren i Linköping i ett pressmeddelande.

”Av förhören med den misstänkte framgår att syftet med affischerna och filmerna varit att marknadsföra sin egenproducerade musik på Spotify och andra media. Min bedömning är att det inte föreligger någon risk för fortsatt brottslighet. Då det inte heller längre föreligger någon risk att den misstänkte ska kunna påverka utredningen saknas laglig grund att hålla honom fortsatt frihetsberövad”, säger Nemec Nordh.

Tranåsmannens dator och andra föremål är tagna i beslag, förhör är hållna och filmer är säkrade, berättar åklagaren.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: