EXTRA EXTRA: ELDON ÅTERVÄNDER TILL NÄSSJÖAnrika Nässjögrundade elinstallationsföretaget Eldon återvänder nu till Nässjö.

Eldon grundades i Nässjö men har med åren sålts av och flyttats och med tiden tappat näst all koppling, förutom den nostalgiska, till Nässjö. Nu är det slut på det.

Eldon Installation, som i april föregående år förvärvades av Huset invest (Simonssongruppens investmentbolag) flyttar verksamheten tillbaka till Nässjö (från Jönköping) och Petter Jönssons väg senare i år.

Genom flytten till Nässjö räknar Eldon Installation med en ökad tillgång till kompetens. 30 personer jobbar på bolaget som behöver anställa ytterligare tio personer. Huset invest har också förvärvat HT Ställverk, lokaliserat i Nässjö, och genom att Eldon Installation också etablerar sig på orten finns möjlighet till förbättrat samarbete mellan bolagen.

”Jag ser väldigt positivt på att Eldon Installation återvänder till Nässjö, där allt en gång började. Vår ambition med en flytt till Nässjö är hög, Eldon Installation skall stärka sin position på marknaden, och då behöver vi bland annat tillgång till rätt kompetens, något som vi tror vi har bättre möjligheter till i Nässjö. Vi har ett antal rekryteringar igång redan, och fler väntar framöver”, kommenterar Niclas Ekblad, t.f. VD Eldon Installation, i ett pressmeddelande.

”Det är med stor glädje som jag välkomnar Eldon Installation till Nässjö. Vi är en expansiv region och det är min övertygelse att Eldon Installation kommer att gå en framgångsrik utveckling till mötes i vårt område. Jag ser fram emot att följa deras utveckling”, säger Claes Johansson, VD Nässjö Näringsliv.


Publicerat

i

, , , ,

av

Etiketter: