ENORMT STORBRÅK: 100 personer attackerade poliser i natt

100 personer i enormt storbråk under sena natten till söndagen.

Strax efter kl 0330 kom larmet från en polispatrull som befann sig vid en restaurang i centrala Göteborg och begärde förstärkning.

Det pågick ett större bråk på platsen med så många som ett hundratal personer enligt larmet. Ordningsvakter och polis försökte återställa ordingen utanför entrén men det var mycket svårt.

Fem personer som uppges varit ledande i bråket blev tillfälligt omhändertagna. Flera ordningsvakter blev skadade, dock inga uppgifter om behov av sjukhusvård.

Poliserna beslöt att stänga resturangen och ytterligare fyra personer hade framåt 0430-tiden blivit tillfälligt omhändertagna.
Strax därefter kom nya uppgifter in om slagsmål på en hamburgerrestaurang intill, troligen med koppling till tidigare bråket.

Ytterligare sex personer omhändertogs för ordningsstörning och fylleri. Som mest var tolv polispatruller involverade. Flera anmälningar om hot och våld mot tjänsteman upprättades men ingen har gripits. Även polismän har blivit attackerade i samband med händelsen.

Någon gäst och eller deltagare i bråket kan ha fått någon typ av skada efter ett batongslag, enligt polisens än så länge osäkra uppgifter.


Publicerat

i

av

Etiketter: