Enkel VBK-seger idag men dåligt spel

[adrotate banner=”28″]
VBKEn mycket bra första halvlek och en betydligt sämre andra. Så sammanfattas träningsmatchen Vetlanda BK-Kungälv som slutade 6-1 (5-0) idag lördag.

Det var två helt olika halvlekar.
Och VBK:s 1-0-mål var signifikativt för den första. Kungälv hade avslag och höll i bollen i en och en halv minut. Då fick VBK ett stopp på egen planhalva och ställde om till anfall. Tio sekunder senare hade Joakim Andersson spelat fram Andreas Lysell till 1-0. Och så här fortsatte de första 45 minuterna som slutade hela 5-0 till VBK.

I andra backade visserligen Kungälv hem men samtidigt blev VBK mer avvaktande i sitt spel och höll på med ständiga spelvändningar på egen halva. Vilka inte sällan ledde fram till bolltapp och Kungälvskontringar.
Kungälv missade en straff i första halvlek men i andra lyckades Mikka Lukkarila överlista Jonas Persson och satte 5-1.
Joakim Andersson gjorde därefter matchens sista mål i slutminuterna.

VBK:s mål gjordes av Lysell 2, Joakim Andersson, William Sjöberg, Daniel Johansson och Patrik Thulin (hörna).
Ett extra plus i VBK till backduon Daren Richardson och Jesper Hvorum som båda är aktiva i både försvars- och anfallsspel.