Efter skandalen – kommunchefen slutar och får 2,5 miljoner krSkandalen blev stor. Nu går kommunchefen.

Jönköpings kommunchef, kommunledningen använder av någon anledning titeln stadsdirektör, Carl-Johan Korsås slutar 1,5 före hans förordnande går ut.

Korsås har hamnat blåsväder efter att det uppdagats att han på egen hand hyrt in en konsult och sedan fastanställt konsulten som IT-chef med en av kommunförvaltningens högsta löner trots att konsulten saknade IT-kompetens.
Ledande politiker har krävt Korsås avgång.

Av detta märks dock inget när kommunledningen meddelar att Korsås slutar.
”Uppdraget som stadsdirektör är krävande och jag är tillsammans med den politiska ledningen överens om att det är en bra tid att sätta punkt”, säger Korsås i ett pressmeddelande.

”I takt med att befolkningen ökar växer även den kommunala organisationen. Det kräver ett ökat internt fokus. Därför är vi nu överens om att kommunen behöver ett nytt ledarskap”, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Enligt uppgifter till Hallpressen kan Korsås nu vänta sig 2,5 miljoner kr eftersom han får ut sin lön ända fram till slutet av nästa år.

Korsås kom tillbaka 2013 som kommunchef efter att ha lovat att flytta till kommunen. Han hade tidigare varit kommunchef men bara i ett halvår innan han flyttade till Göteborg. Det dröjde dock ända till maj i år innan Korsås skrev sig i kommunen.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: