Efter 300 år har Nässjöborna fått nog – startar eget företag

Släkten har i nio generationer och närmare 300 år framställt mjölk på gården Isåsa i Nässjö. Nu har familjen fått nog av mejerinäringen och startar eget.

Det nystartade Isåsa mejeri producerar nu mjölk, ekologisk, som säljs i butikerna i Nässjö. Mejeriet söker dessutom nya medarbetare.
Tanken bakom mejeristarten är att råda bot på de långa transporter som förekommer inom mjölknäringen idag och för att satsa i kristider när många lantbrukare, särskilt mjölkbönder, tvingas lägga ner.
Isåsagården sålde tidigare sin mjölk till internationella mejerijätten Arla.
”Hela gården är i symbios nu. Efter att mjölken pumpats av en robot pumpas den direkt in i mejeriet. Färskare kan det inte bli”, säger gårdsägaren Anton Johansson till SR.
Isåsa Lantbruk AB, bolaget bakom mejeriet, omsatte enligt senast tillgängliga bokslut fyra miljoner kr.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: