Dramatik utan finlir då VBK fick 4-4

Frågan är vem som var mest besviken – eller glad – efter matchen där Vetlanda BK och Tillberga spelade 4-4 (2-0) – Tillberga som jobbat ifatt ett 2-0-underläge eller VBK som kvitterat i 96:e minuten.

Om finliret uteblev i Sapa Arena på lördagseftermiddagen så var det i alla fall inget fel på dramatiken. Tillberga hade mycket boll i första halvlek, men det var VBK i form av 18-årige Jocke Andersson som ledde med 2-0 i halvlek.

2-0-målet föll för övrigt redan i 13:e matchminuten på straffslag och ingen av de 760 åskådarna kunde protesterat om VBK varit i ledning med det dubbla efter 45 minuter sett efter målchanserna.Men så började andra halvlek…

Och mindre än tio minuter in i densamma var västmanlänningarna i ledning med 2-3!Då var VBK:s kontringsbandy som bortblåst och siffrorna var inte direkt orättvisa.

I 86:e minuten kvitterade ändå Konstantin Aklestin, men då ska man veta att det var flera minuters tillägg av matchen efter bland annat det att domaren Kent Lisell körts omkull på mitten och fick ses om.I den andra tilläggsminuten dunkade så Tillbergas Johnny Johansson in en vänsterhörna. Ett segermål trodde många.

Men inte lagkapten Björn Einarsson i VBK. När matchuret stod på 95.41 forcerade han i kvitteringsmålet.Och som sagt: frågan är vem som var mest besviken över den tappade poängen? Ett lag som Tillberga SKA VBK besegra i hemmahall.

Samtidigt tar man en poäng för Tillberga och får samtidigt självt en i sjätte tilläggsminuten.För VBK väntar härnäst Bollnäs på bortaplan kommande fredagskväll.