DÖDA NATIONALISMEN! – Eksjö ställer in firandet


Ingen plats för nationalismen i coronatider.

Kommunledningen i Eksjö (den gamla naziststaden) har tagit beslut om att ställa in firandet den sjätte juni, den s k nationaldagen som när den infördes blev startskottet på vågen av inskränkt nationalism som svept över landet. Dessutom berövades vanligt folk en välbehövlig långhelg när eliten krävde att annandag pingst avskaffades som helgdag eftersom folk måste jobba för att hålla sina barn borta från deras hem och för att kunna överkonsumera meningslöshet.

Nu är det andra tider, coronatider och allt meningslöst trams i samhället skalas bort. Äntligen får vi en chans att se vad som verkligen är värt något i samhället. Att fira en folkmordisk diktators kröning för 500 år sedan hör inte dit.

Sjättejunifirandet på torget i Eksjö ställs in. Det är ju förbjudet att samla fler än 50 personer offentligt. Höglandsnytt uppmanar läsarna att istället fira att svenskarna klarade av att bygga ett av världshistoriens mest framgångsrika samhällen utan att ha någon nationaldag, ända fram till 1983, helgdag blev sjätte juni först år 2005.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: