Debatt: Så stor är Wallströms förmögenhet


”Miljonären Margot Wallström borde ha råd att köpa sig en egen lägenhet utan att mygla med den skrupelfria, oansvariga styrelsen i Kommunal”, skriver Rune Lanestrand i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt där han går igenom Wallströms inkomster de senaste åren och hennes förmodade förmögenhet.

När hon 2010 lämnade sitt uppdrag som EU-kommissionär och återvände till Sverige var hon riktigt rik.
Som EU-kommissionär hade hon haft en furstlig månadslön på 237.680 kronor.

Sammanlagt hade hon i EU tjänat 19 miljoner efter skatt. I motsats till sina s-partikamrater betalade hon bara den låga EU-skatten. Inget till den svenska staten. (Detta fick hon intern kritik för))

Utöver lönen hade hon 55.017 i olika bidrag och tillägg i månaden. Och de flesta luncher och middagar är representation eller så bjuder någon av de 15 000 ackrediterade lobbyisterna från globala storföretag. T ex Monsanto som fick Margot Wallström att ändra sig och säga ja till GMO-produkter i jordbruket och i livsmedel.

När Margot Wallström kom hem från Bryssel kunde hon i likhet med sin partiledare Göran Persson kunnat köpa en herrgård bara för sitt avgångsvederlag på fem miljoner kronor. Hon fick också från EU 1,2 miljoner om året i pension efter att hon fyllt 65 år. Pension från riksdag och regering ligger också och väntar.
Hon har även andra uppdrag bl a i bankstyrelser och i internationella organisationer. Pension från riksdag och regering väntar också.

2013 fick hon som egenföretagare ett genusprojekt på Postkodlotteriet vars lön är hemligstämplad. Wallström är i dag god för en förmögenhet på runt 25 miljoner.

Rune Lanestrand
Tidigare politisk redaktör på Älvsborgs-Posten


Publicerat

i

av

Etiketter: