CHOCKBESKED: VETLANDAMORDET – TONÅRING FRIKÄNNS – MÖRDARE FÅR SÄNKT STRAFF

En kvinna frikänns för mord och en annan kvinna får sitt straff sänkt. Så lyder Göta hovrätts dom i Vetlandamordet där en ung Vetlandakvinna dödades ifjol.

Eksjö tingsrätt dömde de båda kvinnorna för mord och de fick livstids fängelse. Därefter har en rättsfallet fortsatt med överklagan till Göta hovrätt och diverse olika turer och kontroverser kopplade till rättssystemet och expertvittnens utlåtanden.

Under onsdagens eftermiddag kom domen från Göta hovrätt i Jönköping. 19-åringen frias för mord men döms för till fängelse i 1,5 år för grovt gravfridsbrott. 19-åringen försattes på fri fot av hovrätten efter huvudförhandlingen i väntan på dom. Hon har redan suttit häktad m m under lång tid och det är oklart om hon kommer behöva krypa in i finkan igen.

20-åringen får sitt straff kortat. Hon döms för mord och grovt gravfridsbrott till 16 år i fängelse. Hon har cirka 15 år kvar på strafftiden och skulle i teorin kunna släppas villkorligt om tio år.

Än så länge inga uppgifter kring huruvida någon part i målet funderar på att överklaga. Mordet har i allmänhet ansetts som rått. Ett slags strypmord varpå den mördade unga Vetlandakvinnans kropp flyttades från bostad till ett naturområde där kroppen brändes.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: