Chef för stort Vetlandaföretag tragiskt död – nu tar känd 60-åring över

Valberedningen för delvis Vetlandabaserade fönstertillverkaren Inwido kommer att föreslå Georg Brunstam till ny styrelseordförande för bolaget vid en extra bolagsstämma.

Inwidos förre styrelseordförande, Arne Frank, avled hastigt under sommaren 2017. Styrelseledamoten Anders Wassberg, VD och koncernchef för Ballingslöv, har sedan dess verkat som tillförordnad ordförande för Inwido.

Georg Brunstam är född 1957 och idag styrelseordförande i HEXPOL AB samt styrelseledamot i Melker Schörling AB, Nibe Industrier AB och Beckers Industrial Coatings Holding AB. Georg har varit verksam inom tillverkningsindustrin i drygt 30 år, senast som VD och koncernchef för Hexpol.

Valberedningens ordförande Thomas Wuolikainen (Fjärde AP-fonden) säger i en kommentar:
“Efter det tragiska beskedet om Arnes bortgång har valberedningen arbetat intensivt och konstruktivt. Vi är därför glada över att nu kunna föreslå en ny ordförande för Inwidos styrelse. Valberedningen bedömer att Georg Brunstam innehar många av de egenskaper Inwido sökt efter i en ny ordförande. Han har under många år, framgångsrikt, utvecklat och drivit börsnoterade företag där bland annat internationell förvärvsbaserad tillväxt skapat värde för aktieägarna. Georg är en mycket skicklig affärsman, en erkänt duktig ledare och strategiskt mångsidig.”

Den extra bolagsstämman är planerad att hållas före årsskiftet.


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: