CHAMPAGNE: Stor polisutredning mot misstänkta tjuvar i Nässjö

Massor av champagne och annan alkohol. Flera misstänkta brott i Nässjö under tisdagen och natten till tisdagen kopplas nu ihop av Höglandspolisen. I fokus står en kvaddad röd bil och tre misstänkta medelålders män.

”Vi tror att de hänger ihop”, säger Höglandspolisens presstalesperson Olas Svensson om de olika brottsutredningarna som handlar om allt från tokkörning i stan, inbrott, stöld och falsklarm.

Larm kom in vid 0120-tiden natten till tisdagen om ett inbrott i Nässjö på Almenäs källare
Någon eller några hade brutit upp en dörr till lokalen och stulit alkohol och växelkassa, ca 2000 kr. Oklart om något mer stulits.
”Det är mycket alkohol, öl, cider, alkoläsk och champagne”, säger Ola Svensson.

Under tisdagsmorgonen strax efter kl 08 sedan kom ett samtal om en bilförare som körde på cykelvägar på Videgatan. En röd totalkvaddad bil utan nummerplåtar.
Polisen hittade en röd bil som stod still på Spexhultsvägen. I bilen hittade poliserna alkohol som kan kopplas till Almenäs källare. Inga personer fanns dock i närheten.
LÄS MER: Bil på cykelbanorna – galen körning genom Nässjö

Bilen togs i beslag och skulle bärgas.
Samtidigt kom samtal om ett knivbråk på Nässjö C. Poliserna som vaktade bilen måste till Nässjö C. Det visade sig dock vara ett falsklarm.
LÄS MER: Polislarm till Nässjö C – man misstänks för brott
Poliserna åkte tillbaka till bilen och då befann sig tre personer vid bilen och höll på att bära alkoholen.

Personerna blev misstänkta för inbrottet under natten. De greps på platsen. Samtidigt kom det vid 0820-tiden in ett larm om en stulen husvagn från ett företag på Poppelgatan. En röd kvaddad bil hade setts vid företaget.
En kassaapparat sågs också vid företaget och den kunde kopplas till Almenäs källare.
Mitt på dagen hittades sedan husvagnen på Skogsvägen.

De tre personerna greps och anhölls efter förhör. Det rör sig om tre män. Alla tre är bosatta i Nässjö och är 46 år, 48 år och 50 år gamla.
Det kan tänkas att de tre männen också är misstänkta för falsklarmet.
”Vi jobbar på det. Det är något som vi kommer undersöka”, säger Ola Svensson.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: