Aktiestinsen blir hedersdoktor vid högskolan i Jönköping

Nu är det klart. Nässjöprofilen Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson får en doktorshatt. Han kommer att bli utnämnd till hedersdoktor vid högskolan i Jönköping.

Aktiestinsen skär sin 96e födelsedagstårta. Foto: Henrik SimonsenHögskolan väntas gå ut med beskedet senare under tisdagseftermiddagen.
96-årige Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson har vid flera tillfällen påpekat att han gärna blivit professor men att han inte utbildade sig men att han nu istället föreläser om ekonomi för professorer.
En doktorshatt kommer därför säkerligen att glädja honom mycket.
”Han har ju bidragit till alla delar av högskolan”, säger Li Lejerstedt, kommunikationschef på högskolan på tal om Aktiestinsens insatser.
Promoveringen ska enligt uppgifter till Höglandsnytt ske den 29e september.

Enligt högskolan har Lennart Israelsson ”under lång tid gjort sig känd för en skarp analytisk förmåga och ett gott omdöme inte bara inom den finansiella sektorn. Efter sina 60 års erfarenhet av aktiesparande har Lennart Israelsson under senare tid engagerat sig i den allmänna debatten om aktiesparande och investeringar. Han är en uppskattad debattör på årsmöten och såväl experter som vanliga placerare söker hans råd. Under senare år har Lennart Israelsson aktivt stöttat forskning och olika former av utbildning. På nationell nivå har han bidragit till forskning om individers utveckling i ett livsperspektiv i en föränderlig värld genom en stiftelse som förvaltas av Kungliga Vetenskapsakademin. Lennart Israelsson är starkt engagerad i verksamheten vid Högskolan i Jönköping. Genom engagerade insatser har han främjat entreprenörskap hos studenter och forskare. Han har upprättat två oberoende stiftelser med syfte att uppmuntra och premiera dels studenters entreprenörskap vid Internationella Handelshögskolan och Tekniska Högskolan och dels entreprenöriellt forsknings- och utvecklingsarbete för äldres aktivitet och hälsa inom arbetsterapiområdet vid Hälsohögskolan. Ett hedersdoktorat är ett uttryck för högskolans uppskattning av framstående insatser inom något av högskolans verksamhetsområden”.

 


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: