Vill bygga vindkraftverk nära naturreservat – folket protesterar

Ett vindkraftsbolag vill bygga flera vindkraftverk intill naturreservaten Skurugata och Klinten norr om Hult. Nu protesterar folket i bygden.

[adrotate banner=”28″]

Skurugata hotas av vindkraftverk. Foto: Höglandsnytt
Skurugata hotas av vindkraftverk. Foto: Höglandsnytt
Vindkraftsbolaget Eolus vill bygga tre 150 m höga vindkraftverk precis intill naturreservaten. Skurugata räknas som Smålands kanske främsta naturfenomen och lockar tiotusentals turister till bygden varje år.
Senare i veckan tar Eksjö kommuns tillståndsnämnd beslut om bygglov för vindkraftverken.

Folket i bygden protesterar mot bygget av vindkraftverken. Det om skogsmark som kan förstöras när verken ska byggas, ostörda miljöer för friluftsliv som förstörs, buller från vindkraftverken med mera, motståndet är kompakt.
”Kraftiga ingrepp måste också omfattas av tillfredställande överenskommelser som inte bara ersätter skada i nutid utan också framtida värdeminskning”, skriver en fastighetsägare i ett brev till Eksjö kommun.
”Ljudet från vindkraftverken och höjden på dem blir ett negativt intrång och fruktar ett massivt intrång i naturen ”, menar en annan boende.

Protester framförs också mot att bara markägare i närheten erbjudits att komma med erinran mot bygget och inte företrädare för besöksnäring och naturskyddsföreningar.
[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Vill bygga vindkraftverk nära naturreservat – folket protesterar”

  1. Profilbild för SHA
    SHA

    Så här går det med Miljöpartiets hybris för vindkraft. Snacka om att förstöra miljön!