Hotelldelen på stadshotell har stängts

Räddningstjänsten och polisen sätter stopp för hotellverksamheten på Sävsjö Stadshotell. Nu bhar räddningstjänsten också polisanmält hotellets ägare för att man skulle ha haft gäster boende på hotellet utan att brandsäkerheten godkänts.

Vid en besiktning i slutet av juni konstaterade räddningstjänsten att säkerheten lämnade åtskilligt övrigt att önska. Det beskedet gav man till polisen, då man fått en tillståndsansökan på remiss. Därmed fick man inte något tillstånd att bedriva hotellverksamhet.

Under de månader som gått har man hos räddningstjänsten inte fått någon ny begäran från polisen om ny kontroll av brandsäkerhet och därmed drog man slutsatsen att ägarna inte gjort något för att avhjälpa bristerna – samtidigt som man fått kännedom att hotellet haft betalande gäster.. Därmed följde en polisanmälan om misstanke om brott mot hotell- och pensionatlagen.

Thomas Ottehall på polisens tillståndsenhet i Jönköping bekräftar man saknar en ny ansökan. Det har dessutom varit oklart vem som är föreståndare för verksamheten – den som tidigare hade den uppgiften har hoppat av.

En representant för ägargruppen bekräftar att räddningstjänsten hade anmärkningar vid besiktningen i juni månad. Man räknar dock med att inom kort kunna lämna in en ny ansökan och att man då ska få godkänt.

”Vi har lagt ner stora pengar på hotellet. Det har varit illa nergånget. Vi jobbar hårt för att få det godkänt så snart som möjligt.”

Detr bör också poängteras att restaurangdelen inte berörs av nyttjandeförbudet som bara berör hotelldelen. De problem man haft med restaurangen, som nu åter har stängts, har helt varit personalorienterad.


Publicerat

i

av

Etiketter: