Boro föll med 3-2 i Åseda – efter straffar

Efter fyra straffar stod Åseda som vinnare i derbymötet hemma i Åseda mot Boro VHC. Det v ar jämnt och det var stundtals ganska tuffa tag. Men på något sätt kändes det som om det här skulle bli hemmalagets kväll.

Boro var väl det lag som inledningsvis försökte sätta sig i respekt. Laget hade ganska mycket puck men det r’cktetill något mål. Efter halv a perioden började hemmalaget sticka upp allt mer och efter knappa 13 minuter gjorde Anton Olofsson kvällens första mål. Degt stod sig perioden ut.

Andra perioden inleddes mycket starkt av Åseda men Boro såg ut att vara på väg in i matchen igen då Anton Olofsson 9 minuter gjorde 2-0 för Åseda. Perioden var sedan fylld av  tappra men misslyckade försök av Boro att tränga igenom Åsedaförsvaret.

Gästerna kom sedan ut till tredje perioden med lite annan gnista – och det tog bara 46 sekunder innan Thomas Josefsson klippte reduceringen till 2-1. Tio minuter senare kom Gustav Andersson igenom och kunde kvittera.

Resten av  perioden spelades i högt tempo, lite väl högt för att förmågan skulle räcka till för att utnyttja de chanser som uppstod. Därmed stod det 2-2 när tredje perioden var slut.

Under den fjärde hade båda lagen goda chanser men chanserna räckte inte till.

Det blev sålunda straffar.

Efter fyra straffar var segern Åsedas. Och det var nog trots allt ganska rättvist.