Vetlanda kommun sämst i länet – Bohman (s): vi har inte gjort något för att bli bättre

Vetlanda kommun är sämst i länet på att servera ekologisk mat. ”Vi har inte gjort någon särskilt insats för att bli bättre”, säger kommunalråd Tommy Bohman (s) till SR Jönköping.

Redan för två år sedan skulle andelen ekologisk mat i kommunerna ha varit 25 procent, enligt de mål som regeringen satte upp för sex år sedan. Vetlanda kommun har nått upp till 3,2 procent. Till skillnad från andra kommuner finns inte heller något mål att öka andelen. Miljöpartiet har dock lämnat in en motion om att kommunen ska öka andelen till minst 10 procent. Vetlanda kommun saknar helt en kost- och livsmedelspolicy.

I en jämförelse mellan alla länets kommuner gjord av SR Jönköping visar det sig att Vetlanda kommun är sämst i länet på ekologisk mat. Bäst i länet är Vaggeryd och Gislaved som är de enda som nå r 25-procentsmålet liksom landstinget som når 22 procent.
Bäst på Höglandet är Eksjö kommun med 12,5 procent, Sävsjö med 10 procent och Nässjö med 8 procent.
”Man kan inte säga att politiken här har kämpat särskilt hårt för detta, kanske inte över huvudtaget. Man kan inte peka på att vi har gjort någon särksild insats för att bli bättre”, säger Tommy Bohman till SR Jönköping och berättar att många påtalat hur dålig kommunen är.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

, , , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Vetlanda kommun sämst i länet – Bohman (s): vi har inte gjort något för att bli bättre”

  1. Profilbild för hallon
    hallon

    Bra jobbat Tommy Bohman, ni lyckas med att komma sist i listan precis enligt målen att inte öka andelen:((

  2. Profilbild för Blåbär
    Blåbär

    Stefan Gustafsson var med på radion igår och uttalade sig om att vi i Sävsjö Kommun skulle ha mer närodlade råvaror. Tyvärr åker sedan maten istället, tillagad, runt i taxibilar över hela kommunen. Var finner han logiken i detta kan man undra?