Varför stängs journalister ute från Nässjö kommuns möten?

”Journalister får ofta ” kalla handen” när de försöker bevaka kommunala angelägenheter i Nässjö Kommun. Skattebetalare kan inte förvänta sig insyn i form av en objektiv press. Detta är anmärkningsvärt och oerhört allvarligt”, skriver Etelka Huber (mp) på Höglandsnytt Debatt.
Höga  politiker och tjänstemän från  Nässjö kommuns moderbolag Örnen , skall diskutera ” med Örnen in i framtiden” i Varberg 7-8 november. En stor del av diskussionen handlar om den rapport som konsulten och före detta kommundirektören Ulf Fransson presenterar frågan kring framtida renoveringsbehov av Fastighets AB Linden, och dessutom har Fransson fått i uppdrag att lämna förslag på hur ledning och styrning inom Örnen-koncernen kan utvecklas.
Allt detta är förstås av intresse för Nässjö kommuns invånare.  Men ännu en gång stoppas pressen från att närvara.  Öppenhet verkar tyvärr inte något som skattebetalare ska förvänta sig.  Frågan är om Nässjö Kommuns moderbolag har något att dölja?  Moderbolaget Örnen har en enormt stor övergripande makt över verksamheterna i  Nässjö. Och med detta sagt – så är det ännu allvarligare att journalister stängs ute.
I samband med presentationen av förslaget till ny skolorganisation stängdes journalister ute från informationsmöte i Handskeryd i slutet av oktober. När en fråga ställdestill Kommunstyrelsens ordförande , vid senaste Fullmäktige, om varför pressen stängdes ute, så valde Bo Zander att gömma sig bakom teknikaliteter och vägrade att svara på frågan.
Eftersom jag inte fick svar när frågan ställdes i Nässjö Kommunfullmäktige, så ställer jag frågan igen. Av vilken anledning stängs journalister ute från dessa träffar?
Etelka Huber (mp), ledamot i Nässjö Kommunfullmäktige

[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: