Snipp snapp snut – Vetlanda BKs säsong är slut

Vetlanda BK:s säsong tog slut i dag. Laget mäktade inte med att slå ut Motala. Slutresultat skrevs till 3-6.

Därmed är det alltså färdigspelat för VBK.

Och ser man över två matcher är det rättvist. Motala har varit ett bättre lag i 180 minuter. Och vann båda matcherna.

Matchinledningen i dag var också signifikativ för säsongens alla möten lagen mellan.

VBK fick fyra hörnor de första åtta minuterna. Alla ofarliga.

Motala gjorde 0-1 på sin första i minut fem…

Inledningen var för övrigt mycket frejdig. VBK skapade sex hörnor och Motala tre under de 25 första minuterna. Båda lagen satsade framåt. Lägg därtill att det var flera situationer där det small friskt.

VBK vände till 2-1 efter mål av Niklas Nyberg och Emil Fedorov.

Och hade bud på fler.

Istället kontrade Motala in 2-2 i slutminuten av första halvlek. Alltså precis som man gjorde i Motala. Ett så kallat psykologiskt mål.

Fedorov gjorde sitt andra till 3-2 mitt i andra halvlek men kort därefter släcktes hoppet för VBK då Johan Thorsson kvitterade på straff. Därefter gjorde Motala ytterliga tre mål.

VBK har ändå gjort en godkänd säsong men nog känns det snöpligt att bli utslaget av Motala.