IMPONERANDE SEGER för Vetlanda BK

God Jul för VBK! Vetlanda BK tog en ny imponerande seger i bandyns elitserie. Ikväll onsdag slog Sirius tillbaka med klara 1-5 (0-1).

Det var egentligen bara under de första 20 minuterna som Sirius kunde stå emot. Fram till Daniel Johansson show. Den för kvällen gallerförsedde Johansson gjorde 0-1 i första halvlek och 0-2 fem minuter in i andra halvlek.

Sirius reducerade men så slog Johansson till med sitt tredje mål. Därefter höll VBK spelet väl uppe trots att underlaget på SM-finalarenan Studenternas inte inbjöd till skönspel.

Johan Löfstedt tryckte in 1-4 ur liten vänstervinkel snyggt framspelad av Joakim Andersson. 1-5 gjorde nämnde Andersson.

I Sirius storspelade målvakten Henrik Kjellsson. I ett jämnt VBK var Daniel Johansson bäst tillsammans med företagsamme backen Simon Lundström.

Nu kommer VBK att fira jul på en relativt säker slutspelsplats. Annandag jul spelar man åter på bortaplan och utomhus då IFK Motala står för motståndet.