KYRKOVALET: SD ökar med 60 procent

Räkningen av rösterna i kyrkovalet pågår under söndagskvällen och natten till måndagen vad gäller Växjö stift dit ca halva Höglandet hör.

När hälften av de 217 valdistrikten räknats visar resultatet att valdeltagandet ökat något och att två listor gått fram starkt.

Det handlar dels om Centerpartiet och dels om Sverigedemokraterna som ligger på drygt 9,5 procent en ökning med ca 60 procent från resultatet (5,9 procent) i valet 2013.

Sverigedemokraternas ursprung är den nazistiska rörelsen. Nazismen som fullkomligt ovetenskapligt hävdar skillnader mellan olika folkgrupper ligger bakom dels mord och folkmord på tiotals miljoner människor under 1930- och 1940-talet och dels ett stort antal våldsdåd, flera med dödlig utgång, i Sverige de senaste årtiondena.

Kyrkan i Tyskland samarbetade också i stor utsträckning med den nazistiska regimen. Nazismen är också grunden för Sverigedemokraterna bildande för drygt 25 år sedan.

Sverigedemokraterna förespråkar i sitt partiprogram en omvälvning av svenska samhället i enlighet med nationalismen som genom historien bringat lidande och död för miljontals människor världen över. Ledande Sverigedemokrater har utlovat allvarliga repressalier mot flera grupper i samhället om partiet kommer till makten.


av

Etiketter: