Grovt våldsbrott i Nässjö – man förd till sjukhus

Höglandspolisen utreder sedan lördagseftermiddagen ett fall av misstänkt grov misshandel i Nässjö. Brottsoffret vårdas på Höglandssjukhuset. Den misstänkte ska ha använt knivliknande föremål och ska också ha försökt bussa sin hund på brottsoffret. Mannen sitter fortfarande anhållen under tisdagen.

Höglandspolisen. Foto: Höglandsnytt
Höglandspolisen. Foto: Höglandsnytt

UPPDATERAD: 1750, 1050, 1028

Informationen från polisen är knapphändig men det är klart att larm om våld på stan kom några minuter i tre på eftermiddagen. Vittnen berättade då för polisen att en man misshandlade en annan man.
Av någon anledning ska våldsamheter ha uppstått mellan två män utomhus i centrala Nässjö på Stora Troget.

En man greps senare under eftermiddagen intill en bensinmack. Polisens insats ska dock ha pågått på flera platser i stan.
En annan man måste köras med ambulans till sjukhus.
Polisen rubricerar fallet som grov misshandel. Det var under helgen oklart om tillhygge eller vapen använts vid brottet.
”Det kan det vara men jag tänker inte kommentera det”, säger polisens vakthavande befäl Klas Ottosson.

Efter förhör under helgen har läget klarnat något. Den gripne mannen är misstänkt för att misshandlat brottsoffret med hjälp av ett tillhygge.

”Eventuellt något knivliknande”, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik på måndagsmorgonen. Mannen är också misstänkt för att ha försökt skickat sin hund på brottsoffret. En tidigare konflikt på stan kan ligga bakom våldsdådet.

UPPDATERING TISDAG

Under tisdagsmorgonen står det klart att den misstänkte är en man i 40-årsåldern. Han är från Nässjö. Mannen sitter fortfarande anhållen. Enligt polisen återstår ett mindre antal utredningsåtgärder innan åklagare beslutar om mannen ska släppas eller begäras häktad.


Publicerat

i

av

Etiketter: