Kommunen stoppar trådlöst i Vetlanda


[adrotate banner=”27″]
Kommunledningen i Vetlanda säger nu nej till att bygga ut trådlöst internet på äldreboendena i kommunen.

Förslaget kom i en motion från Carl-Axel Bengtsson (m) men kommunledningen konstaterar att kommunala Witalabostäders äldreboenden redan har fibernät installerat och att det i andra fastigheter finns möjlighet att koppla upp sig genom telefonjacket eller använda mobilt bredband.

[Redaktion]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Kommunen stoppar trådlöst i Vetlanda”

  1. Profilbild för Uppmärksam läsare
    Uppmärksam läsare

    Mycket bra beslut, enligt kommunlagen skall alla kommuninvånare behandlas lika och om kommunledningen beslutat att tillstyrka Bengtssons motion så skulle kommunen vara tvungen att erbjuda gratis trådlöst Internet till alla kommuninvånare såväl för de som bor i flerfamiljhus som för de som bor i villor. Även om Bengtsson inte uttryckligen skriver att det skall vara gratis så är det ett bra beslut. Är efterfrågan på trådlöst Internet stor på äldreboendena så borde ett privatägt företag kunna få erbjudande om att bygga dessa trådlösa nät ty det bör i så fall gå att få det ekonomiskt lönsamt. Någon skattesubvention kan det ju inte bli tal om med hänvisning till likställightesprinsipen i kommunalllagen.

    Moderatmedlemmen Carl-Axel Bengtssons motion till fullmäktige avseende mobilt bredband ligger inte inom den Moderata ideologin som förespråkar lösningar i privata företags regi framför kommunala lösningar. Kort och gott betyder det att om privata företag kan göra det bättre än kommunen så skall den privata lösningen prioriteras. Slutsatsen är att Bengtsson borde lära sig mer om Moderat politik eller ta beslut om att trappa ned sitt politiska engagemang till förmån för andra som inte bara är moderat på pappret.