500 miljoner kr i vinst – stor framgång för känt Höglandsföretag

Gräsklipparetillverkaren Global Garden Products, GGP, i Sverige och på Höglandet känt som Stiga i Tranås redovisar en omsättning på 484 miljoner EUR för räkenskapsåret 2015/16. Det innebär en ökning med 4 procent jämfört med föregående år och det tredje året i rad med rekordtillväxt.

Rörelseresultatet för räkenskapsåret, som avslutades den 31 augusti 2016, ökade med 17 procent till 51 miljoner EUR (10,6 procent av omsättningen). Nettoresultatet för året efter skatt uppgick till 21,2 miljoner EUR (3,8 miljoner EUR föregående år).

Bakgrunden till den positiva utvecklingen är främst tillväxten av GGPs starka varumärke Stiga, som redovisar 9 procent tillväxt jämfört med föregående år, delvis till följd av en stark expansion av återförsäljarnätverket i Europa. Tillväxttakten ökade också genom ökad efterfrågan på företagets utökade sortiment av batteridrivna trädgårdsprodukter och robotar.

”Ny batteriteknologi för gräsklippare, robotgräsklippare och handhållna trädgårdsmaskiner snabbar på konsumenternas efterfrågan inom marknaden för motordriven trädgårdsutrustning, där Stiga och GGP Group har en ledande marknadsposition. Med all denna nya och verkligt lättanvända teknik tillgänglig för den privata trädgårdsägaren kan vi glädja oss åt en stark tillväxt på marknaden”, säger Georg Metz, koncernchef, i ett pressmeddelande.

Innevarande år har startat i linje med förväntningarna och GGP-koncernen räknar med fortsatt stark tillväxt, med kraft från betydande investeringar i nya produkter, återförsäljarsupport och marknadssupport, enligt Georg Metz.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: