13 lokala band klara för Eksjö stadsfest


Idag tisdag meddelar arrangörerna av Eksjös stadsfest att 13 lokala band bokats till rookies/lokalt/regionalt-avdelningen på stadsfesten senare i sommar.

1. Rainchylde, Eksjö
”Ragnhild Glimregn, som är uppvuxen i Eksjö, har utforskat flera stilar genom åren, dels som sångare och basspelare i PJ Harvey inspirerade rockbandet Wheels under hennes år i Göteborg, dels med Eva Dahlgren-osande poplåtar på svenska under eget namn. Parallellt har en annan mer dansant och elektronisk stil vuxit fram och har nu helt tagit överhanden med hennes nya projekt Rainchylde. Det är ett eget, bitvis suggestivt och poppsykedeliskt sound där hennes varierande röst står i fokus. Med inspirationskällor som La Bagatelle Magique, Crystal Castles och Anna Calvi är kombinationen fet bas, lekfulla arrangemang, massor av synthar och eklektisk sång avgörande för att skapa den musik som ska få folk att dansa och må bra.”

2. Kitty
”Kitty är ett nytt ansikte i musikvärlden. Hon skriver och producerar elektronisk pop, med texter som baseras på händelser i hennes liv. Med nakna och ärliga ord vill hon beröra och få folk att känna. Med sina framgångar i P3 Osignat, där hon legat i toppen under flera veckor, tillbringar hon nu dagarna i hemmastudion för att få klart debutalbumet.”

3. Nordik Sonar
Nordik Sonar är en fantasifull och nyskapande elektropop-duo bestående av Linus Erlandsson och Benjamin Trossö, båda bosatta i Stockholm med rötter i Småland och Östergötland. Duons debutsingel ”Free From Time” blev uppmärksammad på flera olika plattformar och 18 mars 2016 släppte de EP’n Lynx Lynx som spås blir deras genombrott.

4. Anton & Ebba, Eksjö
”Pop/rock-duo. Duon träffades 2012 när de skulle börja på Eksjö gymnasiums musikprofil. Ett gemensamt intresse för musik gjorde att de började spela och sjunga tillsammans och första framträdandet skedde 2013. Efter det har de spelat på diverse olika tillställningar, både privata och offentliga framträdanden, t.ex. en lyckad spelning på Eksjö Stadsfest 2015. Deras största bedrift hittills är när de slutade tvåa i länsfinalen av Svensktoppen nästa 2015 med balladen My Perfect Dream. Anton & Ebba kommer till Eksjö stadsfest tillsammans med ett liveband bestående av duktiga och erfarna musiker.”

5. Bullock Hearts, Jönköping
”Bullock Hearts från Jönköping/Stockholm/Örebro har släppt fyra singlar, varav låten Bells & Whistles blev tvåa i SR:s riksfinal Svensktoppens Nästa 2014. Låten har spelats flitigt på radion och bl a varit näst mest spelade låten på Finlands största radiokanal Radio Suomi. 2015 deltog bandet i radioprogrammet P3 Älskar och nyligen släppte de sin fjärde singel, Goliath. Musiken kan beskrivas som mångbottnad pop/rock, med både hookiga melodier och uppseendeväckande arrangemang.”

6. Black Diamonds, Eksjö
”Black Diamonds är ett rockband ifrån Eksjö som består av 100% kvinnor. Bandet har funnits i snart 3 år och de spelar främst sina egna rocklåtar som är inspirerad av bl. a Joan Jett och Kiss. Den 1/1 2016 släppte de sitt debutalbum ”Unbreakable” med egna låtar som andas både 70-tal och replokal. Medlemmarna är Ebba Wiktorsson på stämsång och kompgitarr, Isabelle Romhagen på leadgitarr, Matilda Jansson på leadsång, Ida Mayertz på trummor och Catrine Jakobsen på bas.”

7. Deflections
Deflections är ett band som tillhör metalgenren och influeras av musikstilen djent, genom att blanda musiken med snabba rytmer, tunga breakdowns och melodiska delar. Bandet startades som ett sidoprojekt i mitten av 2014. Det skrevs ihop några låtar tillsammans som spelades in på egen hand i en hemmastudio, mest för skojs skull. När första trummisen hoppade av fortsatte låtskrivandet, men resten stod i princip still. I slutet av våren 2015 tillkom en ny trummis och det fanns runt 15 olika låtar att repa ihop. Direkt upptäcktes det att kemin, stämningen och samarbetet funkade otroligt bra ihop. Bandnamn sattes och repetitionerna var igång för fullt. Hösten 2015 började inspelning av första EP:n ”A Hope of Reality”, med 6 st låtar som släpptes i februari i år.

8. Ett steg närmare döden, Nässjö
”Ett Steg Närmare Döden är en munter orkester som levererar punk på småländska. Med låtar som Krossade Knogar, Satans Hantlangare och Jagad Av Dämoner lovar dom att höja tempot i festivalnatten.”

9. Lucidor, Eksjö
”Lucidor levererar enkel och rak rock´n´roll riktad till den stora massan. Debutalbumet ”Turn” släpptes i maj. En andlig dimension ryms inom Lucidors koncept, men hittills har frontfiguren och sångaren Otto von Lucidor uttryckt sig diffust: ”Efterhand som världen är redo kommer Lucidor presentera ett synnerligen omskakande budskap. Om det sker för tidigt är dock risken stor att vi hämtas av myndigheterna och sätts i psykiatrisk tvångsvård.” Olika former av eld är ett signum för Lucidor, men stryks från scenframträdandet just i Eksjö. Lucidor bildades under oklara omständigheter i Eksjö. Förutom Otto von Lucidor (vocals) har övriga medlemmar fram till nu höljts i dunkel. I samband med Eksjö Stadsfest 2016 presenteras ytterligare fyra tvivelaktiga personer: Chirs B (lead guitar), Tommie Riot (drums), Vic Cygnus (bass), Fred Havoc (rythm guitar).”

10. Moonmagic, Eksjö & Nässjö
”Moonmagic har influenser som sträcker sig från 70-talet hårdrock och progressiv rock fram till stoner och metal. De fyra medlemmarna har känt varandra och har spelat ihop i flera olika band under 35 års tid. Moonmagic bildades 2012 och var resultatet av en återförening 2009 på Eksjö stadsfest av ett äldre band som lades på is 1989. Det gamla bandet upplöstes efter ett tag och man bildade Moonmagic. Bandet består av Anders Ohlsson, gitarr, sång. Torbjörn Andrén, gitarr, kör. Mats Ahlstedt trummor, kör och Magnus Wassborg bas.

11. Sisters of Harmonie, Eksjö
”Sisters of Harmonie är en sånggrupp som består av fem tjejer som heter Elin Alverhed, Ellen Ullman, Malin Pettersson, Ebba Wiktorsson och Vendela Tiderman. De alla träffades i skolan då alla gick/går musikprofilen på Eksjö gymnasium. Gruppen startades våren 2014 av Elin, Ebba och Malin samt vår sånglärare Annika Paulsson. Hösten 2014 gick Ellen med och våren 2016 tillkom även Vendela. Sisters of Harmonie sjunger bara covers, då för det mesta pop från olika tider och de gör låtarna till sina egna genom att lägga in flera olika stämmor. Några av tjejernas favoriter är Stevie Wonder och Lorde. Gruppen har uppträtt på bland annat cancergalan i Mariannelund, allsång i Storebro och på idrottsgalan i Olsbergs arena. De har haft egna konserter på Krusagården och även sjungit på ett bröllop.”

12. The Camb, Nässjö
”The Camb en fusion av harmoni och kaos sprungen ur det förgångna och det nya. Egentligen har de nog alltid funnits men det är nu det händer. Rötter i rock, uttryck i pop med onödigt catchiga refränger.”

13. The Sheep and Bridge, Eksjö
”Den Eksjöbördiga kvintetten The Sheep and Bridge flyttar ut från sin Krusagård till en större kostym. Under sina tre verksamma år har de skapat en av norra Europas minst kända, mest populära liveakter. Den musikaliska inspirationen hämtas från livet i villakvarter i små och mellanstora svenska städer, men låtarna handlar om helt andra saker. Bandet kommer bjuda på en spretig men heltäckande spelning. Finsk tango, balkanmusik och folkrock. Oavsett genre så svänger det! The Sheep and Bridge består av Anders Olsson (sång och gitarr), Hanna Toorell (sång och koklocka), Carl Davidsson (bas) Emma Bro (klarinett och piano och sång) Tomas Bro (sång och slagverk).”


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: