Nattlig brand ödelade stor maskinhall

Vid halvfyratiden på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Bjärkaryd mellan Hylletofta och Malmbäck, där det börjat brinna i en stor lager- och produktionslokal. Redan när den första enheten anlände var byggnaden övertänd.

När elden upptäcktes brann det i den del av byggnaden där panncentralen med fliseldning var belägen.

I byggnaden, 33×14 meter, som fungerade som verkstad, fanns bland annat en traktor och en bil plus masksinutrustningar till ett betydande värde. Släckningsarbetet komplicerades något av att det fanns olika typer av gasflaskor i träbyggnaden med plåttak.

En mindre äldre byggnad med några djur var inledningsvis hotad men den kunde man rädda. Bostadsfastigheten var däremot, tack vare gynnsam vindriktning, aldrig i farozonen.

Lagerbyggnaden har brunnit ner totalot och röjningsarbetet inleddes redan under förmiddagen. Vad som orsakade branden är oklart. Brandtekniker inleder sina undersökningar så snart brandresterna svalnat tillräckligt.

De styrkor som arbetade på platsen var i första hand Sävsjö- och Stockarydsenheterna samt Malmbäcks, förstärkta med tankbilar från Värnamo, Skillingaryd och Vetlanda.


Publicerat

i

av

Etiketter: