Langarbutik sprängdes i Sjunnen

Polisen slog till i bästa inför-helgen-kommersen på torsdagskvällen i Sjunnen, där det handlades stora volymer och sprit. Tillslaget, som genomfördes av områdespoliserna med stöttning av andra patruller, hade föregåtts av en tids spaning.

Tips från allmänheten ledde polisen på spåren. De följdes upp av en tids spaningsarbete.

Bakom ”butiken” i Sjunnen stod en man i 30-årsåldern. Kunderna var i samma ålderskategori. I sortimentet har ingått öl och sprit av olika slag.

I mångaa fall har 30-åringens kunder fungerat som mellanhänder vid försäljning till minderåriga.

Den olagliga verksamheten, brott mot alkohollagen, har pågått under en längre tid. Vid tillfället för tillslaget fanns inga minderåiga bland kunderna men enligt uppgift finns uppgifter om att sådana funnits bland köparna.

I sådana fall rubriceras brottet som grovt.

Den här verksamheten omsätter stora pengar. För ett enda flak öl ligger vinsten på minst hundralappen.

Områdespoliserna prioriterar jakten på försäljarna av de olagligt importerade spriten och ölen högt. Man vet också att man har allmänhetens stöd.

”Vi får in många tips från oroliga föräldrar”, konstaterar en av de områdespoliser, som var med vid tillslaget i Sjunnen.

Dör deltog – förutom de fyra områdespoliserna i Sävsjö/Vetlanda också ett tiotal andra poliser. Jobbet med husrannsakningar är personal- och tidskrävande. Samtidigt ska förhör med de involverade hållas.

Misstänker man att den här typen av försäljning förekommer någonstans kan man ringa 114 14 och be att få tala med områdespoliserna eller bli kopplad till en tipstelefon. Man får vara anonym.

Det är inte mer än en månad sen liknande olaglig försäljning avslöjades i Sävsjö.


Publicerat

i

av

Etiketter: